Je eerste drumstel kopen

Wat is belangrijk?

Als je de adviezen op Drumsteladvies doorgelezen hebt, ben je al een heel eind op weg. Maar misschien ben je nu juist geneigd om te hoog in te zetten, want je bent op de hoogte van alle ins en outs die van belang kunnen zijn bij drumstellen, bekkens, hardware en al die andere dingen! Daardoor kun je uit het oog verliezen wat nou eigenlijk écht belangrijk is voor je eerste drumstel.

Dat je lekker kunt gaan drummen!

Zorg er daarom voor dat je eerste drumstel dan ook vooral stevig is, kijk nog eens goed bij hardware wat van belang is, zodat je met vertrouwen lang plezier kunt hebben van je eerste drumstel. Kijk bij vellen wat je kunt uitproberen voor het geluid dat je zoekt en investeer op een gegeven moment in een set goede vellen, dit komt je geluid en je speelplezier ten goede!

Bekkens moeten goed genoeg zijn om de krachten van de slagen te kunnen weerstaan, zoals je bij bekkens hebt kunnen lezen zijn niet alle materialen geschikt.

Je eerste drumstel moet vooral bedoeld zijn om goed te kunnen oefenen, deze moet dag in dag uit de slagen kunnen hebben en altijd voor je klaarstaan, zodat je kunt uitgroeien tot een topdrummer die weet wat ie wil en wat ie koopt!

“Probeer niet in een keer alles te kopen wat je de volgende 10 jaar in je drumcarrière denkt nodig te hebben”

Probeer niet in een keer alles te kopen wat je de volgende 10 jaar in je drumcarrière denkt nodig te hebben. Ten eerste weet je dat nog helemaal niet! Je eigen wensen en smaak in drumsound en type bekken sound moet zich nog ontwikkelen. Ten tweede wordt het ook wel een duur geintje op die manier! De meeste drummers beginnen met het hoog nodige, meer heb je ook niet nodig en kost teveel geld. Als je wens en smaak vorm begint te krijgen kun je stuk voor stuk dingen vervangen, bekkens bijvoorbeeld worden is het hogere segment vrijwel nooit als set gekocht door drummers, maar per stuk bij elkaar gezocht naar eigen smaak en wens. Misschien wil je een hihat van type A, maar een crash van type B en een ride van type Q, het kan allemaal!

Tweedehandsmarkt

Misschien heb je er al eens over nagedacht en alle tweedehands websites nageplozen en ga je lekker een tweedehands drumstel kopen. Meer drumstel voor je geld, maar wel misschien een beetje eng, want je wil natuurlijk geen miskoop doen.

Tweedehands vind je drumstellen die dan misschien een paar jaar oud zijn, maar nieuw meer geld kostten dan jij ze kunt kopen, terwijl er niks mis mee hoeft te zijn. Wel goed opletten! Kijk nog eens goed bij tweedehands wat de dingen zijn om op te letten en wacht geduldig af tot er een geweldige aankoop verschijnt op een tweedehands website!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Drumsteladvies
Logo