Advies

Er komen een hele hoop dingen kijken bij het kopen van een drumstel. Drumsteladvies probeert hierbij te assisteren door je op weg te helpen met onafhankelijk advies.

Een aantal dingen die meespeelen bij het kopen van een drumstel bespreken we hier.

Budget

Het budget is vaak de meest bepalende factor bij het kopen van drumspullen. Bijna alle A-merken hebben producten van instapniveau tot professioneel niveau. Lees verder bij beginners drumstellenbekkens en hardware voor meer informatie hierover.

Waar gaat het drumstel voor gebruikt worden

Dit is iets dat vaak samenhangt met het budget. Ga je alleen maar thuis oefenen, of er ook mee optreden en misschien de studio in voor opnames?

Elektrisch of akoestisch

Een drumstel maakt veel lawaai en daar moet je dan maar net de mogelijkheid voor hebben (en de buren). Ook neemt het aardig wat plaats in beslag in huis.
Een elektrisch drumstel kopen kan dan uitkomst bieden, het maakt minder lawaai (maar is niet compleet stil) en is vaak een stuk compacter. Lees verder bij elektrisch drumstel voor meer hierover.

Nieuw of tweedehands

Het is heel vaak de moeite waard om eens goed naar tweedehands drumstellen te kijken. Omdat net als bij zoveel dingen de financiële waarde eigenlijk al daalt wanneer je er de winkel mee uitloopt, krijg je tweedehands ‘meer drumstel voor je geld’ (in kwaliteit). Lees meer over waar je op moet letten bij tweedehands aankopen van drumspullen bij tweedehands.

Drumstel setup

Naast kwaliteit is kwantiteit ook een factor die voor veel mensen meespeelt. Er zijn een aantal standaard maten en setups, maar wil je lekker veel bekkens of toms, of misschien een dubbelbass of extra snare, het kost allemaal meer en meer geld. Vraag je dan af of het inruilen van kwaliteit voor kwantiteit het waard is. Lees meer hierover bij beginners drumstel en onderdelen. Less is more gaat soms wel op!

Merk

Voor velen een reden om een bepaalde aankoop te doen is het merk. Mocht de drummer van je favoriete band een bepaald merk bespelen, kan het leuk zijn om daarvoor te kiezen, maar bedenk dan wel dat het niet altijd de beste keuze voor je budget hoeft te zijn.

Toch is het belangrijk om naar het merk te kijken, meer hierover bij beginners drumstellen en merken.

Drumsteladvies
Logo