DW Drums koopt merken van Fender

0

januari 7, 2015 by Drumsteladvies.nl

DW (Drum Workshop)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/90/Kmc_music_logo.pngGisteren is bekend geworden dan het drummerk DW een aantal percussiemerken heeft over gekocht van KMC Music. Sinds 2007 is Fender de eigenaar van een heel aantal merken uit de KMC groep, waaronder drum/percussie en gitaarmerken, nu heeft DW hier een deel van overgenomen.
De details van de overname en wat er met de merken nou precies gaat gebeuren zouden snel bekend gemaakt worden, velen zijn bang dat DW de prijzen van bijvoorbeeld Gretsch omhoog gaat brengen, anderen hopen dat het de kwaliteit alleen maar ten goede zal komen.

DW KMCGretsch, Gibraltar, LP, KAT, Sabian

Nu is Gretsch Drums wel het bekendste merk dat hieronder valt, DW heeft wel al aangegeven dat de DW drums in Californië gemaakt blijven worden en Gretsch in de fabriek in South Carolina blijft.
Latin Percussion, een bekende op de percussiemarkt, zal in New Jersey gefabriceerd blijven.
Gibraltar Hardware is een ander bekende in de drumhardware wereld, maar natuurlijk wel een concurrerend merk op deze markt in hetzelfde segment. Dus de vraag is dan wat er mee gaat gebeuren, Gibraltar hardware wordt altijd op Gretsch drumstellen gebruikt.
Ook over Toca Percussion en KAT Percussion zijn verder geen details bekend tot op heden. Wel is interessant dat DW met KAT zich op de elektrische drummarkt gaat bevinden.

Wat Sabian betreft, gaat het om de distributierechten binnen de VS en zal er niet veel veranderen voor de consumenten.
Een submerk dat DW al onder zich had is PDP (Pacific Drums and Percussion) die gefabriceerd worden in Mexico.

Duidelijk is in ieder geval dat Familie bedrijf DW zich met deze Amerikaanse merken nog eens sterker profileert als Amerikaans drumbedrijf en hopelijk komt er alleen maar veel goeds van!

 

Share the joy

0 comments »

Geef een reactie

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed
 

Blogposts