Top 5 beste semi pro bekkens

0

juni 12, 2014 by Drumsteladvies.nl

De 5 beste semi pro bekkens

De meeste drummers zijn erg kritisch over het geluid dat ze van hun bekkens verwachten. Maar wanneer de professionele series toch een beetje buiten budget zijn, en je wel bekkens wil gebruiken waar je niet door van je drumkruk valt, zijn er relatief betaalbare semi pro series op de markt.
Deze middenklassers zijn van B8, B12, maar er zijn ook van B20 brons legering te vinden.
Lees meer over brons legeringen en adviezen bij Bekkens en over de verschillende soorten bekkens bij Onderdelen van een drumstel.

De top 5 semi professionele bekkens:

5. Zildjian ZHT
Anders dan de goedkopere ZBT serie, die gemaakt is van B8, is de ZHT gemaakt van B12, dit geeft het een rijker geluid mee dan de ZBT. Verkrijgbaar in ‘Fast’, ‘Rock’, en ‘Medium-thin’, zo kun je zelf kiezen welke je het mooist vindt klinken.
Top 5 beste semi pro bekkens

4. Paiste Alpha
Zoals veel series van Paiste (ook in de toplijnen) zijn de Alpha’s niet gemaakt van B20, maar in dit geval van B8, of zoals Paiste het noemt ‘2002 brons’. Daar wordt de legendarische 2002 serie ook van gemaakt, alleen met veel meer bewerking en handwerk. De Alpha’s zijn al meer dan 20 jaar op de markt en een van de meest verkochte serie van Paiste.
Top 5 beste semi pro bekkens

3. Meinl Mb8
Gemaakt van B8, maar wel meer werk aan besteed dan bij goedkopere bekkens, met een lekkere klank als resultaat. Meinl hamert de Mb8’s computergestuurd, en geeft ze een heldere klank mee, iets dat B8 bekkens doorgaans minder hebben. Dit geeft ze een stevige plek in het middenklasser segment.
Top 5 beste semi pro bekkens

2. Sabian XS20
Deze zijn gemaakt van B20 brons, en wederom om kosten laag te houden minder intensief behandeld. De XS20 worden vaak geadviseerd als professionele series te duur zijn. Ze zijn verkrijgbaar in Performance en de wat dikkere Rock uitvoeringen, dus er is zelfs nog keuze ook en voor ieder wat wils van deze veelzijdige bekkens.
Top 5 beste semi pro bekkens

1. Masterwork Troy
De Troy’s zijn gemaakt van B20 brons, maar dan net als overige budget bekkens minder intensief behandeld dan zijn duurdere broers en zussen. Als professionele series te duur zijn, worden ook de Troy’s vaak geadviseerd. Het zijn erg veelzijdige bekkens en zullen gezien de prijs/kwaliteit verhouding niet snel teleurstellen.
Top 5 beste semi pro bekkens

 

Geen van deze zullen waarschijnlijk een teleurstelling vormen, het zijn allemaal prijs/kwaliteit prima aankopen, met een geluid dat al richting de duurdere series gaat. Uiteraard blijft het naast kopen met de beurs, ook wanneer je semi-professionele middenklasse bekkens koopt, vooral kopen met de oren.

Zoek je eigen geluid en gebruik alle kennis die je opdoet als ondersteuning! Wat voor de een werkt, hoeft voor de ander niet de perfecte keus te zijn.

Durf te mixen, van verschillende merken en vooral verschillende series door elkaar. In een bekken set, waar alle basis bekkens in een keer gekocht kunnen worden in één doos, zit misschien wel een ride die je lekker vindt klinken, maar de hihat of crash misschien niet!

Share the joy

0 comments »

Geef een reactie

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed
 

Blogposts