Zildjian Project 391 Limited Edition

0

oktober 3, 2014 by Drumsteladvies.nl

Zildjian Project 391

Project 391

De naam Project 391 verwijst naar het 391e jaar dat Zildjian bekkens produceert. De eerste keer dat er per ongeluk bekkenbrons werd gemaakt en de klank van het brons ontdekt werd, door een man Avedis genaamd, was in 1623. Sindsdien werd hij Avedis Zildjian genoemd (Zildjian is ook een Turks woord voor ‘bekkenmaker’) en is hij bekkenfabrikant geweest, met in het Armeense leger als eerste toepassing om vijanden bang te maken met het lawaai.

Project 391 is gelimiteerd verkrijgbaar vanaf oktober 2014 en vallen onder het ‘Sound Lab’ concept, waar Zildjian met nieuwe producten experimenteert, prototypes maakt en als het geslaagd is op de markt brengt.

 

B15 Legering

De nieuwe Zildjian Project 391 bekkens zijn Zildjian’s eerste bekkens van B15 brons legering. Het productieproces van dubbel scheren en een speciaal hamerproces vindt Zildjian met deze serie een geluid dat een gat dicht tussen de lagere ZHT en hogere A en K series. Het B15 brons geeft een ander frequentie respons dan de B8 en B12 legeringen van de lagere series en het B20 brons van de hogere series. Het metaal wordt hetzelfde gehamerd als de A serie, de cups zijn wat kleine dan bij de A series, en na het scheren worden ze gepolijst en dan opnieuw geschoren zodat er een combinatie tussen ‘brilliant’ (zoals A custom serie) en ‘regular’ afgewerkte bekkens (zoals de A serie) ontstaat.

Zildjian Project 391Het resultaat is een bekken dat in een breed muziekspectrum toegepast kan worden, van pop tot hard rock. Met de snijdende hoge tonen, de warmte van de lagere frequenties en het grote volumebereik voelt het zich thuis in allerlei settings.

Zildjian Project 391 is verkrijgbaar in de volgende maten:

Splash – 8”, 10”
Hi-Hats – 14”, 15”
Crash – 16”, 17”, 18”, 19”, 20”
China – 18”, 19”, 20”
Ride – 20”, 21”, 22”

 

 

Share the joy

0 comments »

Geef een reactie

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed
 

Blogposts