In alle rust lawaai maken

0

april 28, 2014 by Drumsteladvies.nl

Het liefst willen wij als drummers in alle rust lawaai maken, zonder dat anderen ons lastig vallen over dat wij anderen lastig vallen, of je je drumgeluid kapot moet dempen. Dat is nogal een uitdaging in de meeste gevallen!

Er zijn een aantal keuzes die je kunt maken om je geluid te dempen:

 

  • Drumstel dempen met dempmatten

   Drumstel met rubber dempmatten

   Je kunt elektrisch gaan drummen en zo in relatieve stilte drummen wanneer je wil, maar sommige drummers hebben zo hun redenen om acoustisch te willen drummen

  • Je kunt je acoustische drumstel en bekkens dempen met rubber dempmatten, maar helaas houd je dan geen geluid en gevoel meer over, alles klinkt als een rubberen ‘plok’

  • De acoustische vellen vervangen door gaasvellen (zogenaamde ‘meshheads’). De drums zijn dan vrijwel stil, maar je bekkens natuurlijk niet. Op de meshheads kun je ook triggers zetten, zodat je er een module van een elektrisch drumstel op aan kunt sluiten met elektrische bekkens. Beter gevoel dan je drumstel dempen met matten, maar nog steeds geen écht drumgevoel.
  • De drumruimte zo goed mogelijk isoleren en vloer dempen, of een drumcabine installeren (erg duur!)

 

Maar uiteindelijk is dit het toch misschien allemaal net niet ten opzichte van de echte acoustische drums.

Zildjian GEN16, geen demping meer nodig

Drumstel met meshheads, GEN16 bekkens en triggers

Zildjian GEN16

Zildjian heeft al een tijdje de GEN16 serie bekkens op de markt, dit zijn bekkens met een heleboel gaatjes erin. Deze maken weinig geluid, maar het grote voordeel is dat ze wel klinken zoals bekkens klinken, dus de hihat als een hihat, ride als een ride en crashes als… crashes! Tevens kun je hier weer triggers bij kopen zodat je ze op een drummodule aan kunt sluiten.

 

“Complete laag volume acoustische drumbeleving!”

 

Remo Silentstroke

Nu is Remo sinds kort op de markt gekomen met hun Silentstroke drumheads. Dit zijn een soort meshheads die doordat ze kleiner geweven zijn wél lucht verplaatsen in tegenstelling tot normale meshheads. En met de ondervellen onderop de drum, de normale klank van de trommel laten horen, maar dan op een heel laag volume! De rebound van deze silenstrokes zijn vergelijkbaar met gewone drumvellen zoals meshheads dat zijn, door ze strakker of minder strak te spannen kun je dichtbij normale vellen komen qua gevoel.
Samen met de Zildjian GEN16 bekkens, zorgt dit dan toch voor een complete laag volume acoustische drumbeleving!

Share the joy

0 comments »

Geef een reactie

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed
 

Blogposts