Cyborg drummer

0

april 21, 2014 by Drumsteladvies.nl

Drummers’ grootste nachtmerrie moet toch wel zijn dat je een ernstige blessure krijgt of zelfs nog erger een hand of voet kwijtraakt waardoor je niet meer kunt drummen!
Een bekende drummer die dat gebeurde is Rick Allen, van de wereldberoemde band Def Leppard. Hij raakte zijn linkerarm kwijt in een straatrace ongeluk in 1984, waarna hij met elektronische drums in een aangepaste setup toch verder is kunnen gaan met drummen.

Recentelijker is dat ook Jason Barnes overkomen, tijdens zijn werk is hij geëlektrocuteerd en raakte zijn rechter onderarm kwijt. Het drummen kon hij niet laten, dus ging hij al snel experimenteren met het vast tapen van een stok aan zijn resterende arm, maar buiten dat het erg pijnlijk was, had hij natuurlijk totaal geen controle over zijn stok.

Rick Allen drumset

Rick Allen’s aangepaste setup

Samen met zijn drumleraar is hij over oplossingen na gaan denken en kwamen ze uit bij een wetenschapper die onderzoek doet naar robots die muziek kunnen maken. Ze hebben een oplossing bedacht, niet alleen om weer een stok vast te kunnen houden, maar ook om via spieroverbrengingen weer in controle te komen.

Zie hieronder het resultaat! Naast dat hij dingen kan die zonder robot arm zelfs drummer Mike Manigini niet gedaan krijgt, kan hij ook weer een lekkere groove neerleggen, erg indrukwekkend!

Share the joy

0 comments »

Geef een reactie

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed
 

Blogposts