Rotterdam Drum Department

0

mei 18, 2015 by Drumsteladvies.nl

Im maart zijn we eens binnengestapt bij de nieuwe winkel Drumzaak te Apeldoorn, dit weekend was het de beurt aan Rotterdam Drum Department. We kwamen pas vlak voor sluitingstijd aan, maar zijn tot een stuk na sluitingstijd gebleven!

Rotterdam Drum Department

Het is een van de laatste kansen om te kunnen zien hoe de winkel er uitziet en de laatste tijd uitgezien heeft, namelijk nogal uit de voegen brekend in het gebouw waar de zaak nog niet eens zó lang geleden gestart is. Dus extra mooi is dat binnen nu en een aantal weken Rotterdam Drum Department zijn intrek zal nemen in de nieuwe en grotere locatie net om de hoek van de huidige zaak.

(meer…)


Frankfurter MusikMesse 2015

0

april 19, 2015 by Drumsteladvies.nl

Frankrurter MusikMesse 2015

De 2015 MusikMesse in Frankfurt was een stuk kleiner dan in zijn hoogtijdagen. Traditioneel hét Europese evenement waar instrumenten fabrikanten hun nieuwste spullen tonen en laten zien wat ze kunnen.

Wij zijn afgereisd om een kijkje te nemen, al was het niet meer al te groot, en waren een aantal grote merken afwezig (zoals Sonor bijvoorbeeld), toch waren er mooie dingen te zien. Het aantal nieuwe dingen waren minder aanwezig, ook waren er een hoop nieuwe dingen al bekend van de Amerikaanse tegenhanger van de Messe, de NAMM.

Hier een foto-impressie van de spullen die te zien waren:

(meer…)


Drumzaak Apeldoorn

0

maart 22, 2015 by Drumsteladvies.nl

Opening Drumzaak Apeldoorn

Het is altijd mooi om te horen dat een er nieuwe drumspeciaalzaak bij komt ergens in het land. Wij werden nieuwsgierig en zijn gisteren afgereisd naar Apeldoorn om de nieuwe winkel Drumzaak te bezoeken.

Drumzaak Apeldoorn (meer…)


7 tips voor het opzetten van je drumstel

2

maart 20, 2015 by Drumsteladvies.nl

7tips voor het opzetten van je drumstel

Je drumstel opzetten

 

Voor veel drummers is het goed opzetten van je drumstel eigenlijk nog best een uitdaging, terwijl het goed neerzetten van je spullen een grote uitwerking op je houding en zo ook op je drumspel heeft!

Een aantal punten die van belang zijn en/of vaak misgaan bespreken we in de volgende tips.

(meer…)


Sabian koop Crescent Cymbals

0

februari 7, 2015 by Drumsteladvies.nl

Het zat al een tijdje in de lucht sinds de NAMM afgelopen maand, geruchten dat Sabian het jonge bekkenmerk Crescent zou aankopen.

Crescent Cymbals

(meer…)


DW Drums koopt merken van Fender

0

januari 7, 2015 by Drumsteladvies.nl

DW (Drum Workshop)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/90/Kmc_music_logo.pngGisteren is bekend geworden dan het drummerk DW een aantal percussiemerken heeft over gekocht van KMC Music. Sinds 2007 is Fender de eigenaar van een heel aantal merken uit de KMC groep, waaronder drum/percussie en gitaarmerken, nu heeft DW hier een deel van overgenomen. (meer…)


Een oefenruimte maken

0

oktober 31, 2014 by Drumsteladvies.nl

Een oefenruimte maken

tuinhuisWanneer je gaat drummen is het natuurlijk ook belangrijk om dat wat je leert goed te oefenen. Waarschijnlijk zal je als fanatiek drummer ook zelf een drumstel aanschaffen. Op onze sites staat een hoop advies voor wanneer je een drumstel gaat aanschaffen. Waar je natuurlijk ook over na dient te denken is het geluid wat je zal gaan produceren wanneer je thuis op een drumstel gaat spelen. Niet iedereen is hier van gediend, niet alleen je huisgenoten kunnen hier hinder van ondervinden maar je kunt ook geluidsoverlast veroorzaken bij de (directe) buren. Hoe ga je hier mee om en hoe kun je er voor zorgen dat je het geluid zo veel mogelijk beperkt? Dat bespreken we in dit artikel. (meer…)


Zildjian Project 391 Limited Edition

0

oktober 3, 2014 by Drumsteladvies.nl

Zildjian Project 391

Project 391

De naam Project 391 verwijst naar het 391e jaar dat Zildjian bekkens produceert. De eerste keer dat er per ongeluk bekkenbrons werd gemaakt en de klank van het brons ontdekt werd, door een man Avedis genaamd, was in 1623. (meer…)


Drumography van Jeff Porcaro

8

augustus 7, 2014 by Drumsteladvies.nl


Drummer Jeff PorcaroD
eze week is het 22 jaar geleden dat drummer Jeff Porcaro overleed. Daarom tijd voor een drumografie van deze fantastische en veelzijdige drummer!

In de vroege jaren drumde Jeff graag mee met muziek van Jimi Hendrix en de Beatles en werd geïnspireerd door drummers Ringo Starr en Mitch Mitchell. Op zijn 13e kwam hij in zijn eerste rockbandje te spelen en al op zijn 17e drumde hij zijn eerste album in. Dit album ‘Jack Daugherty and the Class of Nineteen Hundred and Seventy One’ is voortgekomen uit (meer…)


Drumstelgeschiedenis – Deel 2

0

juni 30, 2014 by Drumsteladvies.nl

Geschiedenis 1.1De geschiedenis van het drumstel – Deel 2.

DrumstelgeschiedenisTijd voor het tweede deel van de geschiedenis van het drumstel. In deel één heb je kunnen lezen over het ontstaan van het bassdrumpedaal en de snaredrum.

Nadat het bassdrumpedaal in begin 20e eeuw werd uitgevonden en de snare een steeds modernere trommel, werden in de jaren daarna de voorgangers van de huidige hihat geboren.

(meer…)


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed
 

Blogposts